Címlap Gyékényes
Gyékényes

A búvártúra  időpontja


Időpont FérőhelyBúvártúra típusa

 

Ha érdekel a túra, érdeklődj itt.


A búvártúra ára

 

A búvártúra ára Búvároknak: 22000.- Ft/fő, az ár kísérőknek: 14000.- Ft.

Tartalmazza: Egy éjszaka szállást saját sátorban a búvárbázis területén, a búvárkodást, korlátlan merülést partról, búvárpalackot, palacktöltést, ólmot, és a bázishasználat díját, valamint a szombati ebédet, sütögetős vacsorát, vasárnap a reggelit és az ebédet.

 

A túra tervezett programja

3 szombaton 9-13 óra között: érkezés a bázisra, sátorállítás, ebéd, 13-18 óra között: merülés partról, 19-22 óráig sütögetés vacsora, kerti parti.

4 vasárnap: 9-12 merülés, 12-13 óra között ebéd, 14-től hazautazás.

 

A búvárbázis és a merülőhely leírása

A szállás a búvárbázis területén lehetséges sátorban. A sátorról magadnak kell gondoskodni azt nem adnak. A bázishoz tartozik egy felújított vizesblokk wc-vel, ahol tisztálkodásra zuhanyzásra van lehetőség. A sátrakat az igen nagy zöld területen tudjuk felállítani, a hely ehhez biztosított. A sátrak mellett megyünk a vízbe, ahol a kísérők meg aki szeretne napozhat, pihenhet vagy fürödhet is a tóban. A bázis környékén a  kényelmet étterem, és  bolt biztosítja, ahol mindenki igénye alapján étkezhet vagy vásárolhat.

A merülés a bázis partjáról vízbemenetellel történik, ahol a partról egyszerűen begyalogolunk a tóba, ahol merülési gyakorlatokat is lehet csinálni, a végzett búvárok pedig felfedezhetik a tavat és az elsüllyesztett kocsi, csónak roncsokat.

 

 

A Gyékényesi tó

A Gyékényesi tó az az egyik magyarországi tó, ahol érdemes és lehet is merülni. A látótávolság 3-5 méter között van. A még érdemes merülési mélység 5-12 méter között található. Kiválóan alkalmas merülés szám gyűjtésre, valamint  a tájolás elsajátítására és a tájékozódás gyakorlására. Aki ismeri a magyarországi halakat az szerencsés esetben találkozhat velük, hiszen a tó horgász tó is, ezért találkozhatunk ponttyal, keszeggel, csukával és harcsával is. Mivel nem tekint veszélyesnek, ezért elég közel lehet úszni hozzájuk és a természetes életterükön lehet megismerni őket.

 

Megközelíthetőség

Budapestről az M7-es autópályán végig, vagy a régi 7-es úton közelítheted meg Gyékényest.

 

Képeket a szállásról, a bázisról a merülő helyekről, valamint a városról a képgalériában találsz.

 

 

 
Búvároktatás az Oxygene Búvárklubnál, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting